Anyacégünk története

A Toyo Seat Co., Ltd. több mint hét évtizedes múltra tekint vissza az autóiparban. Az innováció vezérelte vállalat mára globális jelenléttel büszkélkedhet, köszönhetően többek között az Egyesült Államokban (1988), Kínában (1992), a Fülöp-szigeteken (1998) és Magyarországon (2002) létrehozott telephelyeinek.

A Toyo Seat nem csupán az autóülés gyártásban ért el jelentős sikereket az évek során; a vállalat termékkínálata kiterjed kabriók soft topjaira, tetőmodulokra, mechanikai termékekre, autó kipufogókra, ajtóborításokra, vonatülésekre, acél irodabútorokra és egészségügyi eszközökre is.

2006 végén a Toyo Seat mintegy 900 alkalmazottat foglalkoztatott, és 43,2 milliárd amerikai dolláros forgalmat bonyolított le. A magyarországi üzem, ahol körülbelül 170 ember dolgozik, kiemelten fontos a Suzuki számára, mint egyik fő ügyfél. 2019-ben a Toyo Seat USA két további beszállítóval közösen közös vállalkozást indított az ülésgyártás területén.

A Toyo Seat anyavállalat főbb mérföldkövei

 • 1947. május

  A vállalat alapítása Osaka Matsuda Ltd. néven, kezdeti tőkével: 70,000 yen.

 • 1960. május

  Hirosimai raktár építése a Mazda Motor Corp. számára történő hatékonyabb termékszállítás céljából.

 • 1961. január

  Itami gyár megnyitása a gyártási kapacitás növelése érdekében.

 • 1962. január

  A Toyo Seat Co., Ltd. hivatalos alapítása, átvevén a termék- és gyártási jogokat az Osaka Matsuda Ltd.-től. Kezdeti tőke: 2.5 millió yen.

 • 1962-1964

  A tőke fokozatos növelése 60 millió yenen keresztül, tovább erősítve a vállalat pénzügyi alapjait.

 • 1965. március

  Új gyártóüzem építése a hirosimai telephelyen, a Mazda Motor Corp. számára történő autóülés-szállítások megkezdése.

 • 1970. július

  Az Itami gyárból Hiroshimába költöztetik az autóülés-gyártást, az Itami gyár ezután babakocsik, ülések és egészségügyi termékek gyártására specializálódik..

 • 1979. április

  A főiroda átköltözik Itamiból a hirosimai gyárba, ami hivatalosan is a vállalat központjává válik.

 • 1988. január

  Az amerikai piacra lépés céljából megalakul a Toyo Seat USA Corp. Michigan államban.

 • 1992. május

  A vállalat minőségbiztosítási tanúsítványt kap a Mazda Motor Corp.-tól.

 • 2002. március

  A Toyo Seat Europe Kft. megalapítása Magyarországon, a vállalat európai piacra való belépésének jeleként.

 • 2006. szeptember

  Környezetirányítási rendszerek bevezetése, új nemzetközi gyártóüzemek alapítása, köztük a Magyar Toyo Seat Kft.

Globális terjeszkedés és fenntarthatóság

A vállalat nemzetközi növekedése mellett a Toyo Seat elkötelezett a fenntartható gyártási eljárások és a környezeti felelősségvállalás mellett. A globális lábnyom növekedésével párhuzamosan a Toyo Seat kiemelt figyelmet fordít a karbonsemlegesség témakörére.

A Toyo Seat Co., Ltd. és annak leányvállalatai, köztük a Magyar Toyo Seat Kft., büszkén viszik tovább az alapítók örökségét, ötvözve a hagyományos értékeket a modern technológiával és innovációval, hogy elősegítsék a fenntartható, kényelmes jövőt az autóiparban.

Munkatársaink

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aliquam sem enim, tempor at purus et, vehicula placerat urna. Sed non odio non metus pulvinar tempus a et erat. Quisque quis aliquam sapien, ut suscipit nibh. Etiam convallis purus quis eros fermentum dignissim. Quisque at nunc nec est condimentum aliquet. Morbi venenatis nec dui id 

Munkatárs 4

Munkatárs 1

Munkatárs 2

Munkatárs 3